Over

Gewoon koken

Vegan zonder stress

Eten maken hoort leuk te zijn, daar hoor je geen stress van te krijgen. Dat geldt ook voor vegan (en veggie) koken. Daarvoor hoef je niet urenlang op zoek te gaan naar speciale ingrediënten. Daarvoor hoef je zelfs geen veganist te zijn. 


Vertrekken van klassiekers

Vertrek gewoon van de keukenklassiekers, zoals asperges op Vlaamse wijze, balletjes in de tomatensaus of vol-au-vent. Daar kan je makkelijk vegan (en veggie) versies van maken. Zonder stress. 


Kookboek, workshops, lezingen en catering

Vanuit dit idee hebben we in 2022 het bedrijf Gewoon koken opgericht. Via een kookboek, workshops, lezingen en catering helpen we de gewone thuiskok om lekker - en zonder stress - vegan (en veggie) te koken. Omdat je kinderen en kleinkinderen vegan of veggie eten. Omdat sommige van je gasten vegan of veggie eten. Of gewoon omdat je zelf graag vegan of veggie eet.

Anja Van Gelderen

Al 40 jaar gepassioneerd door koken

De drijvende kracht achter Gewoon koken is Anja Van Gelderen. Anja, moeder van twee vegan dochters, is al veertig jaar gepassioneerd door eten en koken.


Koksopleiding en kookboek

In 2019 besloot ze van haar hobby haar beroep te maken. Ze volgde een koksopleiding, zegde haar kantoorbaan op, schreef het kookboek Gewoon koken. Van klassiek tot vegan (en veggie) (2022) en startte een solidaire buurtkeuken op in Gent.


Catering, workshops en lezingen

Ze is nu cateraar en geeft overal in Vlaanderen kookworkshops en lezingen.

Share by: