Gewoon koken
Vegan zonder stress
Eten maken hoort leuk te zijn, daar hoor je geen stress van te krijgen. Dat geldt ook voor vegan (en veggie) koken. Daarvoor hoef je niet urenlang op zoek te gaan naar speciale ingrediënten. Daarvoor hoef je zelfs geen veganist te zijn.
Vertrekken van klassiekers
Vertrek gewoon van de keukenklassiekers, zoals asperges op Vlaamse wijze, balletjes in de tomatensaus of vol-au-vent. Daar kan je makkelijk vegan (en veggie) versies van maken. Zonder stress.
Kookboek, workshops, lezingen en catering
Vanuit dit idee hebben we in 2022 het bedrijf Gewoon koken opgericht. Via een kookboek, workshops, lezingen en catering helpen we de gewone thuiskok om lekker - en zonder stress - vegan (en veggie) te koken. Omdat je kinderen en kleinkinderen vegan of veggie eten. Omdat sommige van je gasten vegan of veggie eten. Of gewoon omdat je zelf graag vegan of veggie eet.

Anja Van Gelderen
Al 40 jaar gepassioneerd door koken
De drijvende kracht achter Gewoon koken is Anja Van Gelderen. Anja, moeder van twee vegan dochters, is al veertig jaar gepassioneerd door eten en koken.
Koksopleiding en kookboek
In 2019 besloot ze van haar hobby haar beroep te maken. Ze volgde een koksopleiding, zegde haar kantoorbaan op, schreef het kookboek Gewoon koken. Van klassiek tot vegan (en veggie) (2022) en startte een solidaire buurtkeuken op in Gent.
Catering, workshops en lezingen
Ze is nu cateraar en geeft overal in Vlaanderen kookworkshops en lezingen.