Kookboek

Kookboek

57 recepten

We verzamelden onze beste recepten in het kookboek Gewoon koken. Van klassiek tot vegan (en veggie). Je vindt er 19 keukenklassiekers, van asperges op Vlaamse wijze tot vol-au-vent. Daarvan geven we telkens de vegan en veggie versie. Alles samen dus liefst 57 recepten!


Klassiek naast veggie en vegan

Telkens vind je de klassieke versie (met vlees of vis) van het recept naast de vegan en veggie versie. Telkens zie je meteen wat je moet aanpassen om van het klassieke gerecht een vegan of veggie versie te maken.  


Geen speciale ingrediënten

Gewoon koken maakt je meteen duidelijk dat je nooit veel moet aanpassen om je klassieker naar een vegan of veggie versie te vertalen. En vooral: je hebt geen speciale ingrediënten nodig waarnaar je uren moet zoeken in een speciaalzaak! Bijna alle ingrediënten vind je in je gewone winkel. Ook de vegan en veggie versies kun je zonder stress klaarmaken. Gewoon koken dus.


Van asperges tot vol-au-vent

Gewoon koken. Van klassiek naar vegan (en veggie) vertrekt van 19 keukenklassiekers. Daarvan krijg je in het kookboek telkens de traditionele, vegan en veggie versie naast elkaar:

  • asperges op Vlaamse wijze
  • balletjes in tomatensaus met puree
  • broodpudding
  • chiliburger
  • chocomousse
  • eenvoudige appelcake
  • eenvoudige chocoladecake
  • farfalle met doperwtjes en munt
  • gehaktbrood
  • kip of kik curry
  • macaroni
  • Oost-Vlaamse vlaai
  • gevulde perziken
  • ragù
  • rijstpap
  • rillette
  • risotto met prei
  • Vlaamse stoofpot
  • vol-au-vent


Voorraadkast, basisrecepten en tips

Behalve de 57 recepten vind je in Gewoon koken. Van klassiek naar vegan (en veggie) heel wat andere informatie om meteen aan de slag te gaan. Je komt er te weten wat je best in huis haalt voor een goede veggie en vegan voorraadkast (geen speciale ingrediënten dus!). Je vindt er ook verschillende basisrecepten, zoals aquafaba, flax egg en veganaise, en nog tal van handige tips.


Niet het zoveelste vegan kookboek

Gewoon koken. Van klassiek naar vegan (en veggie) is niet het zoveelste vegan kookboek. Die zijn er al genoeg. Gewoon koken richt zich op de eerste plaats tot de gewone thuiskok. Je hoeft zelf niet noodzakelijk vegan of veggie te zijn. Maar je kookt wel graag eens vegan of veggie, voor je kinderen of kleinkinderen, je gasten, of gewoon voor jezelf. En je doet dat graag met gewone ingrediënten, en met gewone recepten.


Prijs en andere details

  • Titel: Gewoon koken
  • Ondertitel: Van klassiek naar vegan (en veggie)
  • Uitgever: Anja Van Gelderen
  • Publicatiejaar: 2022
  • Aantal pagina's: 77
  • Aantal recepten: 57
  • Prijs: 20,-
  • Verzendingskosten: 7,-


Te koop tijdens workshops en lezingen

We verkopen Gewoon koken. Van klassiek naar vegan (en veggie) tijdens de workshops en lezingen die we overal in Vlaanderen geven.


Kookboek online bestellen

Je kunt Gewoon koken. Van klassiek naar vegan (en veggie) ook online bestellen. Hoe doe je dat?

  1. Vul je gegevens hieronder in.
  2. Schrijf 27,- (20,- voor het boek + 7,- verzendingskkosten) over op BE72 3630 1661 3716 met als mededeling "kookboek (je naam)".
  3. We sturen je het boek meteen op.

BESTEL JE BOEK

Share by: